Üdv!

Itt a tavasz, itt a találkozó

Kükedi Tamás, 2016. márc. 31. 2:14   [ 2016. ápr. 7. 3:29 frissítve ]

Kedves Öregdiáktársunk!

Újra Pázmány Klubos öregdiák találkozót szervezünk, amire várunk mindenkit, aki valaha beiratkozott hallgatója volt a Pázmány BTK-nak! Idén váratlanul nehéz volt helyszínt találni, ezért a találkozó nem szombaton, hanem egy csütörtöki napon lesz.

Időpont: 2016. április 14, csütörtök, 18:00

Helyszín: Fonó Budai Zeneház (1116, Budapest, Sztregova u. 3.)

Finanszírozás: Belépőt továbbra sem szeretnénk szedni, de a hely bérleti díját és minden más felmerülő költséget valamiből ki kell fizetni. Mivel ez nem egy „hivatalos” találkozó, ezért a forrást is magunknak kell megteremtenünk hozzá. Ezért – ahogy ez 2014-ben is történt – ismét létrehozunk egy civil társaságot és arra kérünk mindenkit, hogy ha tud 1000 forinttal és aláírásával társuljon hozzá.


A civil társaság tervezett alapító dokumentuma itt olvasható. 


(Ne ijedj meg, nem hozunk létre semmi hosszú távút: ez egy egyszeri projektre kitalált szervezeti forma, nem marad fenn a rendezvény után! Csak azért van, hogy ezt a találkát meg tudjuk szervezni.) 

Ez a civil társaság az esemény szervezője és ez állja a költségeit. (Hogy mi az a civil társaság és miért nagyon fontos nekünk, arról itt olvashatsz bővebben.Lépjetek be, hogy elegen legyünk! Lépjetek be, hogy legyen egy jó helyszínünk!

Jelezd részvételi szándékodat az eseményen és azt is, hogy tagja leszel-e a civil társaságnak, hogy tervezni tudjunk! 


A rendezvényen való részvételedet és a civil társasághoz való csatlakozási szándékodat itt tudod jelezni. 


A szervezés még egy kicsit bonyolultabb lett idén, mert a Facebook megnehezítette a résztvevők értesítését. Az új szabályok szerint nem küldhetünk meghívót a csoport tagjainak a csoport által szervezett eseményre, mert az a Facebook szerint spam lenne. Sőt, jelenleg azt sem lehet beállítani, hogy a résztvevők további résztvevőket hívhassanak meg. Ha tehát nem jön meghívó, akkor az csak emiatt van.

Ez csak megerősíti a korábbi stratégiánkat: Ez nem egy központilag szervezett esemény, hanem egy baráti találkozó, az lesz ott, akit meghívunk. Hívd meg azokat a volt hallgatótársaidat, akiket szeretnél ott látni!

Ha akarod, hogy a többiek lássák, hogy jössz ( ez hasznos J ), akkor az esemény Facebook linkjén jelezheted: ezt pedig itt találod.

(Az esemény zárt, csak a Pázmány Klub csoport tagjai látják. Ha be akarsz lépni a csoportba, arra kérünk, hogy írj egy emailt a csoport adminisztrátorainak, mivel igyekszünk szűrni a marketing és egyéb célból érkező nem öregdiák belépőket. Előfordulnak ugyanis.)

Fenti nehézségek miatt az idei eseményt szervezők csak arra tudnak koncentrálni, hogy a találkozó megfelelő feltételei meglegyenek. További program (koncert, kiállítás, film, újság, csocsóbajnokság) szervezésével kapcsolatos szándékát eddig nem jelezte senki, de ha valakinek van terve, kedve ilyesmit szervezni, akkor a meghirdetésében, finanszírozás megszervezésében, szívesen segítünk. Csocsóasztal, színpad és hely van. J

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha van ötleted, kérésed, vagy van bármi, amit szeretnél az eseményre hozni vagy ajánlani!

Üdv: a szervezők (Niki, Pancsa, Nóri, Tamás és a többiek) 

Pázmány Klub és a kölykök

Kükedi Tamás, 2014. nov. 26. 1:29   [ 2014. nov. 26. 1:36 frissítve ]

Kedves öregdiák barátunk! 

Régen tervezünk, egy olyan találkozót, ahova az egykori egyetemi ismerősök mellett a társak, gyerekek is beférnek. Most sikerül is megszervezni.

December 13-án, szombaton 15 órára várunk minden Pázmány Bölcsészkari öregdiákot az Ötkertbe (1051 Budapest, Zrínyi u. 4)!

A gyerekek számára igyekszünk olyan értelmes programot szervezni, ami leköti őket, hogy a szülők és nem szülők közben kicsit egymással is foglalkozhassanak, miközben a kölkök látótávolságon belül maradnak.
Kérünk titeket, hogy ha ebben részt tudtok venni, ne tartsátok magatokban az ötleteiteket: aki a gyerekek számára szívesen szervezne programot és van is ötlete, az jelentkezzen. A megvalósításban, költségek előteremtésében segítünk.

Más programot ezúttal nem tervezünk, mert úgy gondoljuk, hogy egy adventi találkozáshoz ez pont elég.

Luca napja lesz és munkanap. Reméljük ennek ellenére sokan el tudtok szakadni egy délutánra a munkahelyetekről, megünnepelni az év végét, beszélgetni egyet, megnézni a pulyákat és koccintani egyet.

A résztvevők rendelkezésére áll majd némi sütemény + gyerek-felnőtt ital, amit az Egyetemtől kapunk, a helyszín bérlésével együtt. (Ezúton is köszönjük az egyetem segítségét!)
Ezen felüli költség nincs, csak a további fogyasztásotok, és az időtök.

Este hét körül a kisebb gyerekek eltávolíttatnak erélyes szüleik által (belátás és hiszti szerint), a nagyobb gyerekek, szerencsésebb szülők, még nem szülők pedig új irányt adhatnak az estének (szintén belátásuk szerint).

Gyertek el és hívjátok az egykori egyetemi társaitok közül azokat, akikkel szívesen találkoznátok!

A szervezők nevében:

Körömi Pancsa, Török Nikolett és Kükedi Tamás

U.i.: Az esemény Facebook linkje itt érhető el. Aki pedig a Pázmányos bölcsész öregdiákok önszerveződő „Pázmány Klub” Facebook csoportjához akar csatlakozni, az itt teheti meg. (A jelentkezéssel egy időben olvassátok el a csoport leírását, és küldjetek üzenetet az ott leírtaknak megfelelően!)

IV. öregdiák találkozó - Program

Tamás Kükedi, 2013. okt. 5. 8:04

2013 október 10, csütörtök

Program:
18:00 Kapunyitás
20:00 - 21:00 Csocsóbajnokság (Rupp Ildi)
20:00 - 21:00 Dalárda! (Medgyesy S. Norbi)
21:00 - 21:30 Megnyitó és az új Campusaurus átadása (Körömi Anna Pancsa)
21:30 - 22:15 Meglepetés Pázmányos zenekar (Na ki lesz az?)

A zenekar után zene és szociális interakciók a résztvevők között.

Köszönjük mindazoknak, akik az estet szervező civil társasághoz csatlakoznak és így részt vállalnak a szervezés terheiből!

Civil Társaságot hozunk létre - Segíts te is, hogy létrejöhessen a találkozó!

Tamás Kükedi, 2013. okt. 1. 7:23   [ 2013. okt. 4. 2:55 frissítve ]

Kedves öregdiák társunk! 

2010 óta három öregdiák találkozó van a hátunk mögött, amiből kettőnek a költségeit teljes egészében saját magunk álltunk, azaz néhány szervező adta össze - magánszemélyként, vagy cégén keresztül. Ez azt jelentette, hogy nem csak időben, ötletelésben, elhasznált idegekben és befektetett energiában, de anyagilag is terhet vettünk a vállunkra, hogy az estek létrejöjjenek.

Eközben a rendezvényeken több százan vettek részt, és a költségeket egy-egy résztvevőre leosztva, meglehetősen kis összeg jött volna ki. Sokan jelezték is, hogy részt vállalnának, ha meg tudnánk mondani, hogy hogyan tegyék - de eddig ennek nem volt formai kerete.

Október 10-én ismét találkozó lesz és idén a fenti gyakorlaton szeretnénk változtatni, megteremteni a lehetőséget, hogy aki akar, az a lehető legkisebb adminisztrációval, átlátható keretek között részt vállalhasson a terhekből. Ezért létrehozunk egy civil társaságot. Ez a forma 2011-ben került a civil törvénybe. Lényege, hogy egy közösség hozza létre egyetlen non-profit cél elérése érdekében és ha azt a célt eléri, meg is szűnik. Nem jogi személy, nem igényel bejegyzést. Egyszerű, átlátható. Pont jó lesz.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a civil társaság tagjaiként összeadjuk a rendezvény költségeit, amit előzetes költségterv alapján kiszámoltunk. Utólag pedig tételesen elszámolunk mindenki felé, aki a civil társasághoz csatlakozott. 

Három variáció lehetséges:
  • Abban a nem túl valószínű esetben, ha forintra pontosan annyi pénz jön össze, amennyire szükség van, akkor a projekt lezárultával nincs más dolgunk, mint elszámolni és örülni. 
  • Abban az esetben, ha kevesebb jön össze, mint amennyi kellene, az eddigi támogatók vállalják, hogy a feltétlenül szükséges költségeket idén is átvállalják, illetve amire nem futja, azt egyszerűen nem valósítjuk meg az est során. 
  • Abban az esetben, ha több pénz jön össze, mint amennyi kellene, a többletet felajánljuk egy közhasznú intézmény számára. 
A csatlakozás önkéntes, belépő továbbra sincs és nem is lesz, mert ne ezen múljon, hogy ki tud eljönni az estre. Továbbra is szeretettel látunk mindenkit, aki akár egyetlen percig is beiratkozott hallgatója volt a Pázmány Bölcsészkarának! A legvalószínűbb, hogy ránk korábbi támogatókra tehát most is szükség lesz – de ha ti is úgy akarjátok, akkor legalább nem akkora mértékben.

Aki csatlakozni szeretne, az a civil társaság szerződésének aláírásával, és 1000 forint betéttel teheti ezt meg előzetesen átutalva, vagy a helyszínen.  (További kérdéseiteket tegyétek fel emailen: tamas@kukedi.hu). 

A civil társaság (amelynek rendkívül fantáziadús neve Pázmány Klub IV. öregdiák találkozó civil társaság lett) alapító szerződését ennek a posztnak a végén találjátok.

Köszönjük mindenkinek, aki segít létrehozni a találkozót! Jó mulatást nekünk! 

Üdv: 

Asztalos Nóri és Kükedi Tamás 

Újra foci a Grundon - negyedik öregdiák találkozó

Tamás Kükedi, 2013. szept. 26. 0:41   [ 2013. okt. 1. 7:34 frissítve ]

Kedves Pázmány BTK-s öregdiák társaink!

Íme a negyedik öregdiák találkozó, avagy Gólya Reinkarnációs Party III. Ahogyan ezt szoktuk. ;)

Időpont:    2013. október 10.
Helyszín:     Grund (Nagytemplom utca 30., Budapest, 1082)

Az esemény Facebook linkje itt.

Írd be a naptáradba és szólj, ha te is hozzá akarsz szervezni valamit az este sikeréhez! Közösen megcsináljuk.

Ami a szervezés jelen állása és az eddigi visszajelzések alapján lesz:
- Pázmányos kötődésű zenekar,
- Csocsóbajnokság,
- Campusaurus,
- Öregdiákok, azaz mi.

Ez most ismét teljesen önerőből szerveződik, így arra kérünk, hogy segíts nekünk a költségek fedezésében. A terv szerint létrehozunk egy civil társulást, ami egy új szervezeti forma és pont arra való amit mi csinálunk: nonprofit közösségi események szervezésének ad elfogadható adminisztratív hátteret. (Aki gyakorlott ebben az segítsen.)
Jelezni fogjuk minden fórumon, hogy ez a gyakorlatban hogyan működik, amint megvannak a részletek.

Tudjuk, hogy a csütörtök nem a legideálisabb nap, de három hónapra előre ez volt az egyetlen este, amikor Budapesten tudtunk egy megfelelő teret találni. Segítsétek egymást és a vidékről, külföldről érkezőket szállással, utazás összehangolásával!

Idén életre hívtunk egy civil társaságot, hogy a rendezvény költségeiben részt vállalhasson, aki akar.
Ennek részleteit erre találjátok. Köszönjük mindenkinek, aki segít!

Üdv, és találkozunk október 10-én 18 órától a Grundon!

A szervezők nevében:

Asztalos Nóri, Körömi Pancsa, Rupp Ildi, Kükedi Tamás és a többiek, avagy:

Pázmány Klub

Összeállt!

Ágost Wildner, 2011. máj. 10. 2:06   [ 2011. máj. 10. 2:38 frissítve ]

Gyertek le a Grundra játszani egyet. Aki tavaly lejött a pincébe is, az azért, aki meg nem, az azért!

A helyszín:                   A Grund, Bp. VIII. Nagytemplom u. 30., http://www.agrund.hu

Az időpont:                   2011. június 3. 18. óra 04. perc 17 másodperctől kifulladásig

Kit látunk szívesen: Mindenkit, aki valaha beiratkozott hallgatója volt a PPKE BTK-nak, akár egyetlen percig is.

Ami nagyon fontos: Regisztrálj mielőbb az esemény Facebook linkjén, vagy ha ez nem megy, akkor a kukedi.tamas@pazmanyklub.hu címen!

Ez azért kell, mert tudnunk kell, hogy mennyien leszünk, noha idén olyan helyet választottunk, ahova remélhetőleg kényelmesebben be fogunk férni, mint tavaly.

Költségek: Tőled függnek. Azt fizeted, amit fogyasztasz (és amire a többieket meghívod). Mivel a rendezvény non-profit, azaz a költségeket mi dobjuk össze, nagyon megköszönjük, ha bármennyivel hozzájárulsz. A helyszínen is megteheted, de ha már előre van valami ötleted, vagy csak felesleges söröd és féldisznód, akkor jelezd előre és szólunk Druczának meg Sasinak hogy hozzanak kondért!

És végül arról, hogy mi is lesz ez. Ez egy öregdiák találkozó a PPKE BTK volt hallgatói számára, amit tavaly négyen kitaláltunk, aztán elkezdett nőni-nőni, mint a kisgömböc és végül már harmincan szerveztük és tudja a fene mennyien, de úgy kb. kétszázan elmentünk rá...

Szerveztünk, készítettünk kiadványt, meg filmet. Mert jó buli volt csinálni, és végül jó buli lett maga az este is. Meg kb. azért amiért Szicíliában tolják a maffiát. Mindez dokumentálva van a weboldalon (www.pazmanyklub.hu).

Most nem csak ismétlünk, de tovább is gondoltuk. Várjuk azok jelentkezését, akik szívesen bemutatnák cégüket, szolgáltatásaikat, nyomtatásban, weben, szóban. Azokat, akik úgy érzik, üzletileg, szakmailag hasznos lehet számukra egy ilyen klub. A kezdeményezés non-profit: a célunk továbbra is az, hogy áramoljon a csi.

Üdvözlettel:

a szervezők nevében

Pancsa, Ágó, Matyi, Küki és még sokan mások

Kedves volt Pázmányosok!

Ágost Wildner, 2011. ápr. 20. 4:18   [ 2011. ápr. 20. 4:38 frissítve ]

Tavaly volt egy Építészpincében tartott öregdiák találkozó. Biztosan emlékeztek mind akik ott voltatok (kivéve Sasit). Mivel a visszajelzések végeredménye és a kialakuló párkapcsolatok száma is a várakozásoknak megfelelően alakult, célszerűnek látjuk a folytatást. Június 3-ai céldátummal tehát újra öregdiák találkozót szervezünk. Jelszó továbbra is az, hogy mindenkit szeretettel látunk, aki akár egy percre is beiratkozott hallgatója volt a PPKE BTK-nak. Szeretnénk idén elindítani egy-két klubot, hogy év közben is mindenki hasznosítani tudja a Pázmányos network-öt.

 

A kérdés csak az, hogy hol? Tavaly kb. 200-250-en lehettünk és megtöltöttük az Építészpincét. Idén ott nem fogunk elférni.

 

Segítsetek! Kell egy olyan hely, ami

  • 300 főnél nagyobb befogadóképességű,
  • igényes, pohosodó 30-asoknak is megfelelően konszolidált,
  • belvárosi vagy jól megközelíthető helyen található,
  • a nyári zivatarok miatt zárt-fedett,
  • lehetőleg mérsékelt árszabású,
  • és amit hajlandóak egy pénteki napon zártkörűsíteni a kedvünkért.

Persze vannak extra vágyaink is mint pl. hogy ne kelljen bérleti díjat fizetni, mivel pénzünk nincs és nem is hajtunk rá, hogy legyen, vagy hogy ha lehet, akkor volt Pázmányos üzemeltetésében legyen a hely, hogy lehessen táncolni, vagy hogy legyen klubhangulat, több terem, kerthelyiség – de tudjuk, hogy mindent nem lehet.

 

Van ötletetek?


Pancsa, Tamás, Matyi, Ágost


Cikk, aminek meg sem kellett volna születnie

Ágost Wildner, 2010. jún. 22. 5:36   [ 2010. jún. 22. 5:41 frissítve ]

Írás nem született ilyen nyögvenyelősen azóta, hogy megírtuk a szakdolgozatunkat. Azért ilyen nehéz, mert amikor épp egy évvel ezelőtt gyanútlanul leültünk egy ebédre Ágosttal, nem tudtuk, hogy meg kell majd ezt fogalmazni. Csak rég láttuk egymást, és beszélgettünk. Csajokról, gyerekekről, munkáról, küszködésről, bukásról meg sikerről. Aztán mikor ezek elfogytak, akkor arról, hogy csinálhatnánk együtt valami tutit. Négy dolog is megfogalmazódott, ebből egy volt a találkozó.

Tulajdonképpen azért jutott eszünkbe hogy szervezünk egy találkozót, mert egyrészt jó volt ebédelni, másrészt korábban már külön-külön próbáltuk a szervezést. Ráadásul nem lehetett figyelmen kívül hagyni, hogy négy dolog is eszünkbe jutott ebéd közben. Jó ötletek. Felpörgött az agyunk, ahogy később Sasié is. Akkor csak felpörögne másé is egy vacsora vagy egy sör mellett!? Meg különben is. Mennyi minden benne lehet egy öregdiák találkában! Buli. Üzlet. Munkahely. Konferencia. Információ. Segítség. Továbbképzés. Kölcsönös gyermekfelügyelet. Foci az egyetemen. Kirándulás. Szakmai fórum. Új gyerekek.


Kapcsolatból és közös munkából akármi lehet. Újság, film, találkozó is. A végén, ahogy számolgattam már kb. harminc ember agya pörgött ugyanazon a problémán. És többé senki nem akadályozhatja meg, hogy szervezzünk valamit. Nincs többé ilyen akadály.
J Coki. Család van, meg üzlet, meg munka, meg barátok, meg buli, meg foci. Jó emberek. Meg még négy ötletünk.

De vezércikkírásról nem volt szó. Most meg már minek is kellene? Hisz minden olyan magától értetődő, nem? „Kövesd a fehér nyulat” és csináljunk együtt valami tutit!
 

Kükedi Tamás
Kedves volt évfolyamtársunk, barátunk, komák, cimbik, volt, jelenlegi és jövőbeni kedveseink!

Ágost Wildner, 2010. jún. 22. 5:33

Az előzetes ígéreteknek megfelelően megszervezzük az első Pázmány BTK öregdiák találkozót.

Először a szikár tények:

A helyszín: Építészpince, 1088 Bp. Ötpacsirta utca 2.

Az időpont: 2010. június 18. 18. óra 03. perctől kifulladásig

Ami nagyon fontos: Regisztrálj mielőbb a Facebook esemény linkjén, vagy ha ez nem megy, akkor a kukedi.tamas@pazmanyklub.hu címen!

Ez azért kell, mert az étterem 120-150 fő befogadására képes, és a jelenlegi ismereteink szerint kb. ennyi résztvevő is lesz, de ha rosszul számoltunk, akkor előfordulhat, hogy nem férünk be. (Sőt, mivel kb. 6000 végzett hallgató van komolyabb tömegrendezvénnyé, majd belvárosi karnevállá alakulhat a kezdeményezés, amit az első alkalommal szeretnénk elkerülni.) Senki nem marad ki – ha túl sokan leszünk, akkor kitalálunk valamit.

Költségek: Tőled függnek. Azt fizeted, amit fogyasztasz (és amire a többieket meghívod). A hely berendezkedett arra, hogy sok vidám és ittas ember fogyasztását is elkülönítve kezelje. Lehetőségeink szerint lealkudjuk az árakat.

Kit látunk szívesen: Mindenkit, aki valaha beiratkozott hallgatója volt a PPKE BTK-nak, akár egyetlen percig is.

A korábban készült kérdőív alapján egyértelműen kiderült, hogy a többség budapesti bulit szeretne, minél kevesebb formasággal, esetleg valami harapnivalóval, ha lehet tánccal. (Magyarul sörözni akartok, viháncolni és beszélgetni, mint régen. Szép.) Az Építészpince felkészül arra, hogy aki akar, az tudjon is enni valamit. A zenét még szervezzük. Anyagi vonzatai vannak (terembérlés). Ezért és a technika (hangosítás) hiánya miatt nem biztos, hogy sikerül.

És végül arról, hogy mi is lesz ez. Ez nem a PPKE BTK hivatalos programja. Eredetileg úgy terveztük, de egyelőre nem sikerült megtalálni a megfelelő formát és a közös hangot. Úgyhogy ne számíts volt tanárokra, vagy egyetemi vezetőkre, hivatalos köszöntőkre, és hagyd otthon a nyakkendődet! Ez egy magánkezdeményezés, aminek az a célja, hogy azokat az emberek, akik egykor egymás életének fontos részei voltak, ott ahol abbahagyták vagy máshol, de folytassák. Sok minden ugyanúgy maradt, mint régen (sosem lesz más), sok mindenben megváltoztunk. De talán épp ezért hasznára vagyunk egymásnak. Áramoljon a csi!

(Kreatív ötleteket szívesen fogadunk a rendezvénnyel kapcsolatban!)

Köszönet mindazoknak, akik a kérdőívet kitöltötték és ezzel segítettek nekünk felmérni az igényeket!

Üdvözlettel:

a szervezők (Ágó, Sasi, Küki és a többiek)

1-9 of 9