Üdv!‎ > ‎

Civil Társaságot hozunk létre - Segíts te is, hogy létrejöhessen a találkozó!

Tamás Kükedi, 2013. okt. 1. 7:23   [ 2013. okt. 4. 2:55 frissítve ]
Kedves öregdiák társunk! 

2010 óta három öregdiák találkozó van a hátunk mögött, amiből kettőnek a költségeit teljes egészében saját magunk álltunk, azaz néhány szervező adta össze - magánszemélyként, vagy cégén keresztül. Ez azt jelentette, hogy nem csak időben, ötletelésben, elhasznált idegekben és befektetett energiában, de anyagilag is terhet vettünk a vállunkra, hogy az estek létrejöjjenek.

Eközben a rendezvényeken több százan vettek részt, és a költségeket egy-egy résztvevőre leosztva, meglehetősen kis összeg jött volna ki. Sokan jelezték is, hogy részt vállalnának, ha meg tudnánk mondani, hogy hogyan tegyék - de eddig ennek nem volt formai kerete.

Október 10-én ismét találkozó lesz és idén a fenti gyakorlaton szeretnénk változtatni, megteremteni a lehetőséget, hogy aki akar, az a lehető legkisebb adminisztrációval, átlátható keretek között részt vállalhasson a terhekből. Ezért létrehozunk egy civil társaságot. Ez a forma 2011-ben került a civil törvénybe. Lényege, hogy egy közösség hozza létre egyetlen non-profit cél elérése érdekében és ha azt a célt eléri, meg is szűnik. Nem jogi személy, nem igényel bejegyzést. Egyszerű, átlátható. Pont jó lesz.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a civil társaság tagjaiként összeadjuk a rendezvény költségeit, amit előzetes költségterv alapján kiszámoltunk. Utólag pedig tételesen elszámolunk mindenki felé, aki a civil társasághoz csatlakozott. 

Három variáció lehetséges:
  • Abban a nem túl valószínű esetben, ha forintra pontosan annyi pénz jön össze, amennyire szükség van, akkor a projekt lezárultával nincs más dolgunk, mint elszámolni és örülni. 
  • Abban az esetben, ha kevesebb jön össze, mint amennyi kellene, az eddigi támogatók vállalják, hogy a feltétlenül szükséges költségeket idén is átvállalják, illetve amire nem futja, azt egyszerűen nem valósítjuk meg az est során. 
  • Abban az esetben, ha több pénz jön össze, mint amennyi kellene, a többletet felajánljuk egy közhasznú intézmény számára. 
A csatlakozás önkéntes, belépő továbbra sincs és nem is lesz, mert ne ezen múljon, hogy ki tud eljönni az estre. Továbbra is szeretettel látunk mindenkit, aki akár egyetlen percig is beiratkozott hallgatója volt a Pázmány Bölcsészkarának! A legvalószínűbb, hogy ránk korábbi támogatókra tehát most is szükség lesz – de ha ti is úgy akarjátok, akkor legalább nem akkora mértékben.

Aki csatlakozni szeretne, az a civil társaság szerződésének aláírásával, és 1000 forint betéttel teheti ezt meg előzetesen átutalva, vagy a helyszínen.  (További kérdéseiteket tegyétek fel emailen: tamas@kukedi.hu). 

A civil társaság (amelynek rendkívül fantáziadús neve Pázmány Klub IV. öregdiák találkozó civil társaság lett) alapító szerződését ennek a posztnak a végén találjátok.

Köszönjük mindenkinek, aki segít létrehozni a találkozót! Jó mulatást nekünk! 

Üdv: 

Asztalos Nóri és Kükedi Tamás 

Ċ
Tamás Kükedi,
2013. okt. 2. 7:33
Comments